09 maart 2009


Bij het aankondigen van een meer digitale werking ontstaan er vaak discussies over het nut en de gevaren die deze inhouden voor jouw instelling. Waarbij je regelmatig dezelfde of gelijkaardige bemerkingen te horen krijgt.

Daarom is deze korte animatie, die voor de Amerikaanse IMLS WebWise conferentie van 2009 werd gemaakt, even relevant voor andere collectie houdende instellingen.  De geluidloze slideshow versie van deze presentatie kan je overigens hier terugvinden.

Zelf ben ik wel van overtuigd dat het aannemen van digitale gewoontes voor een betere communicatie, zichtbaarheid en efficiëntie kan zorgen.  Maar het kan ook besparend werken doordat je gebruik kan maken van één van de vele gratis diensten.  Zo zou je een blog als website kunnen gaan gebruiken, een wiki voor de interne werking en ga zo maar door.

Al heb je daar dan wel weer enige vaardigheden voor nodig die je jezelf kan aanleren of door het volgen van een cursus.  Waarbij je daarna wel tijd moet maken in je werkrooster om die vaardigheden te kunnen blijven oefenen en ze steeds beter te kunnen gaan gebruiken. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris