06 maart 2009

Na Al@din heeft Nederland er nu ook een vraag- en antwoordplatform bij waar iedereen kan aan bijdragen door het stellen en beantwoorden van vragen.

Waarvoor je punten toebedeeld krijgt bij het geven van antwoorden en er verliest bij het stellen van vragen.  Een manier om je te motiveren om niet enkel vragen te stellen, maar ook bij te dragen waar je dat kunt.

Het opzet doet mij wel erg veel denken aan andere soorten communities waarbij je mekaar ook behelpt, maar waarbij de discussies de voor jou relevante informatie moeilijker te herkennen maken.

Een mogelijkheid die goeievraag.nl ook bied, maar die daar meer naar de achtergrond verhuisd is.  Zodat je dat probleem minder gemakkelijk tegenkomt en heel wat sneller de antwoorden uit het topic weet te halen.

Dat is althans de bedoeling, maar is erg afhankelijk van de moderatie.  Want bij Yahoo! Answers werd er al regelmatiger naast de kwestie gereageerd dan bij het ondertussen ter ziele gegaan Google Answers.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Die ken ik inderdaad, maar ik dacht dat het een onderdeel van Al@din was was omdat die widget namelijk ook op hun website staat.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris