13 maart 2009


Vroeger keek ik nog met een zekere regelmaat naar de witte of gele telefoongids.  Maar sinds de opkomst van het internet kan je via de digitale varianten (goudengids.be, 1207.be) in een fractie van de tijd dezelfde informatie terugvinden.  Waardoor ik er ook helemaal geen gebruik meer van maak.

Al kunnen die nog steeds handig van pas komen als je je herbarium moet laten drogen.  Maar als dat de enige reden is waarom je ze in huis blijft houden kan je ze even goed opzeggen.

Want in heel Belgiƫ worden er jaarlijks zo'n 2 250 000 pakketten van telkens 2,5 kg, waarin de beide gidsen zitten, aan huis afgeleverd. Hetgeen dat alles tesamen neerkomt op een gemiddelde van 5 625 ton papier.

Samen met het bijkomende vervoer en de productie kosten heeft dat toch een hoge onnodige economische en ecologische impact, zeker als ze niet echt meer gebruikt worden.  Maar zolang je aan Truvo, de verdeler van deze bundels, niet uitdrukkelijk te kennen geeft dat je deze niet meer wenst te ontvangen blijven ze op jou afkomen.

Mits enige creativiteit kan je ze wel steeds als knutsel materiaal gaan gebruiken.  Zoals de jurk die Jolis Paons wist te maken uit een telefoonboek.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris