03 november 2008

Deze laatste dagen vielen mij enkele nieuwsberichten op.  Het lijkt namelijk alsof, deze laatste tijd toch, het radio medium zich vaker laat kennen als een medium dat zelf nieuws maakt, in plaats van het enkel weer te geven.

Het begon bij het schandaal rond de radio makers Rusell Brand en Jonathan Ross.  Die een ongepast bericht over de kleindochter van Andrew Sackx (Manuel uit Fawlty Towers) op zijn antwoordaparaat hadden gezet.  Waarvoor de BBC ze (voorlopig) geschorst en financieel beboet heeft.

Al lijkt het hele zaakje nogal overdreven opgeklopt te zijn door de lokale media.  Raar genoeg  lijkt enkel de BBC er als enige fiancieel onder te leiden.  Een beter overzicht van de gebeurtenissen kan je hier lezen.

Iets recenter is de "prank call" van enkele Canadese radiomakers.   Die Sarah Palin, de Republikeinse kandidate voor het vice-president in de luren legt. De presentatoren doen zich hierbij voor als de woordvoerder van de Franse president en Nicolas Sarkozy zelf.

Een goeie test voor iemand die, naar eigen zeggen, heel wat buitenlandse politieke ervaring zou hebben.  Of ze de vuurproef ook met glans doorstaat kan je hieronder bekijken.


Om vervolgens te eindigen in eigen land waar radio Donna zal omgevormd worden tot MNM.  Iets waarmee ze hopen hun dalend radio aandeel weer de hoogte te kunnen injagen.

Al lijkt het op het eerste zich vooral de logo ontwerpers en marketing mensen te zullen gaan fortuneren.  Want blijkbaar lijkt de oplossing voor alles wat net wat minder gaat rebranding te zijn.  Iets dat erg nutteloos kan zijn als er op de naam na niets wezenlijks veranderd.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris