04 november 2008

Vanaf 1 december zal het niet meer toegelaten zijn om games te gaan ontlenen die je niet voor deze doeleinden hebt aangekocht. Dit is het gevolg van een eerder genomen beslissing van de Belgian Entertainment Association (BEA).


Zo mogen er sinds de 1ste juni geen nieuwe games meer worden aangekocht die niet voor de uitleen bestemd zijn. Enkel het verhuren van games, die voor die datum verkregen zijn, mag nog.

De reden voor deze uitdovende overgangsmaatregel is dat er heel games worden aangekocht die eigenlijk niet thuis hoorden in de rekken. Want voor het uitlenen van games heb je speciale edities nodig waarvoor de uitgever zijn uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven.


Een maatregel die ook wel gevolgen zal hebben voor de bibliotheken die retail games ontleenden.  Al bied dit dan ook tegelijkertijd mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van de gebouw gebonden werking.

Zo zou je gamers met mekaar in contact kunnen brengen om via de bibliotheek in groep te gaan spelen en competities op te zetten.  Maar ook om vluchtige aanvullingen (tijdelijke ter beschikking gestelde) te verkrijgen uit de collecties van de bezoekende groepsleden.  Bovendien kan je zo ook hulp krijgen voor de verdere ontwikkelng van dat collectie onderdeel.

via

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

 1. Jammer inderdaad, want de kostprijs en het aanbod zullen wel erg verschillen van de gewone retail. Hoe hebben jullie dat eigenlijk aangepakt? Helemaal geen games meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt inderdaad niet erg goed. Zeker als het er dan op neerkomt dat de individuele bib met nogal wat ristricties zit als ze wil gaan verder doen.

  Maar heeft de NBD-Biblion dan nooit een vraag aan EBLIDA gesteld om te kijken of ze door het op een grotere schaal te regelen niet eenvoudiger en voordeliger konden maken?

  Bedankt voor de interessante verwijzingen trouwens. Het is wel opmerkelijk dat ook hiervoor naar Nederland kan gekeken worden om te zien hoe de situatie zich daar ontpopt heeft.

  Wellicht zullen die educatieve games ook wel zo'n label hebben opgeplakt gekregen, want anders is dat nogal voor interpretatie vatbaar vermoed'k.

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris