19 november 2008

Afgelopen maandag was het de 20ste verjaardag sinds het continent zijn eerste contact met het internet maakte.  Of toch wat er toen voor moest doorgaan. 

Op 17 november 1988 ontving de Nederlander Piet Beertema (werkzaam in het CWi) namelijk als eerste niet-Amerikaan een e-mail.  Iets dat nu banaal kan lijken, maar toen zeker niet het geval was. 

Het internet was in de beginjaren namelijk een uitsluitend Amerikaanse aangelegenheid.  Pas in 1993 werd het ook beschikbaar voor de particulier.



Sindsdien is het netwerk maar blijven groeien qua aansluitbaarheid, inhoud en invloed.  Een groei die vooral Google mooi weet te illustreren met haar eigen geschiedenis.

Het netwerk van toen is dan ook helemaal niet meer te vergelijken met wat het internet ondertussen geworden is.  Je zou het alvast kunnen bekijken als de verderzetting van het menselijk telepatisch verstand.

Want de constante waarde van het opzet is nog steeds het samenbrengen van mensen, informatie, ideeën, communicatiemidellen, enz.

Persoonlijk ervaar ik het alvast als een grote aanwinst voor de wereld en wat het te bieden heeft te leren kennen. 


 Al is een goede kennis van het Engels wel enigszins wenselijk als je wat vlot wenst te surfen doorheen het grotendeelse Engelstalige aanbod.  Maar dankzij de vele vertaaldiensten kan je dit toch enigszins omzeilen.

Voor de toekomst verwacht ik wel dat elk land één en dezelfde tweede taal zal aanleren om zo beter te communiceren.  De kans is groot dat dat het Engels zou kunnen worden, want Esperanto slaat niet echt aan.

via

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris