15 oktober 2008

De universiteit van CaliforniĆ« te Los Angeles heeft onderzocht wat het gevolg van de internet stimulans op de hersenen was.  Uit hun onderzoek blijkt dat het surfen centrale regio's in het verstand stimuleert die instaan voor het maken van beslissingen en complexe redeneringen.

De onderzoekers geloven zelf dat het het ouder worden zou kunnen tegengaan. Het hele artikel zal verschijnen in "the American Journal of Geriatric Psychiatry".

Na puzzelen is het dus nu ook bewezen dat surfen een vorm van "brain training" is.  Die vooral bij mensen van een middelbare leeftijd en ouder een zichtbare invloed zullen hebben.


Als men het zoeken op het web vergelijkt met het lezen van boeken valt het op dat er voor beide overeenstemmende maar ook verschillende zone's in de hersenen geactiveerd worden. 

Zo activeren ze beide gebieden waarmee taal, lezen, het geheugen en visuele mogelijkheden worden geactiveerd. 

Maar bij het zoeken komen daar dus de eerder vermelde gebieden bij, maar enkel bij zij die ervaren web gebruikers zijn.

Surfen is dus nooit een verloren tijdsbesteding en is bovendien zo veelzijdig dat je er zo goed als altijd wel iets gaat vinden dat jou kan interesseren.  Alweer een extra reden om meer mensen het internet en zijn mogelijkheden te laten ontdekken.

via

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

 1. Hee benoit,

  Ik had vanochtend geen tijd om alle rss te checken, anders had ik het bloggen over dit onderwerp wel achterwege gelaten. Je was me al voor zie ik, zij het uit andere bron.

  Ik probeer dubbelingen altijd te voorkomen, maar soms is het onvermijdelijk.

  Interessante materie hoe dan ook. Dat moge duidelijk zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Edwin

  Vroeger dacht en deed ik dat ook, maar uiteindelijk hebben die onderwerpen of nieuwsberichten geen eigendomsrechten. Het voelt enkel wat raar aan om dingen dubbel te lezen, als je net die 2 plaatsen bezoekt.

  Wanneer je op een forum publiceert is dat wel iets dat je best kan vermijden, maar dat is nu niet direct het geval. Al zou het wel leuk zijn indien we een gelijkaardig effect zouden kunnen bekomen. In zo'n geval zou het dubbel berichten inderdaad best vermeden worden.

  Ik heb er alvast geen problemen mee hoor. Je kan perfect een andere of aanvullende visie op iets hebben.

  Zoals dat voor dit onderwerp zeer zeker het geval zal zijn. Want ik zie het ook wel als het ultieme excuus ;-)

  We hebben trouwens erg gelijklopende interesses waardoor, zoals je zelf zegt, de kans op overlapping al groter kan zijn dan met iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris