10 september 2008

België is via cijfers van het ETCA, de Europeese Telecommunicatie Associatie, van de de 6de naar de 9e plaats qua breedbandpenetratie.

Hierdoor zijn we sinds eind september ingehaald door grotere landen, die over een minder goed bekabeld gebied beschikken.

Toch een zorgwekkende evolutie, die er niet zo snel op zal verbeteren doordat ze met een belangenconflict lijkt te zitten door haar meerderheidsaandeel in Belgacom.


Daarom heb ik alvast dit voorstel naar minister van Quickenborne gestuurd in de hoop op een (re)actie.

"Kan de overheid, om preciezer te zijn het ministerie van telecommunicatie, niet verplichten dat elk netwerk onder het beheer van BIPT valt?  Zodat die op basis van het bijgedragen netwerk en het gebruikte netwerk gedeelte de prijzen uitrekent.  

Waardoor de toegang tot deze, al dan niet eigen, netwerken ook open staat voor andere leveranciers. Op die manier kan de markt weer bloeien, zal Europa positief knikkend toekijken, verliest de staat haar nodige financiering niet en mogen wij als gebruikers wat meer gaan verwachten.  

Zodat we ook niet langer meer op een telecommunicatie eiland blijven steken, zeker als we naar de landen rondom ons kijken die een minder grote bevolkingsdichtheid kennen."


Nu de Europese Unie ook steeds meer de kennisinformatie gaat promoten zou de zuurstof hiervoor, namelijk het internet, wel op een normaler niveau mogen worden gebracht.

Zodat we de meer breedband vretende diensten en toepassingen niet hoeven over te slaan, enkel door een gebrekkige organisatie.

Gevonden via De Morgen

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris