25 juni 2013


Chanelle Collier snijd in oude hardcover boeken om een 3D scene uit het verhaal weer te geven. Om de sculptuur tot leven te brengen plaatst ze een stuk plastiek tussen de boek bladzijen en snijd ze zorgvuldig alle afbeeldingen uit met een scalpel.Ze kwam tot dit idee nadat ze een illustratie in een architectuur boek tegenkwam waarvan ze het jammer vondt dat deze zo was weggestopt. Om hier iets aan te doen sneed ze door de cover van het boek om de afbeelding zichtbaar te maken. Waarna ze geheel nieuwe beelden met de bladzijden is gaan maken.


Hetgeen mij enigsinds doet denken aan wat Chip Kidd, een ontwerper van boek covers, wist te vertellen over hoe de inhoud gecommuniceerd werd. Omdat ze op haar eigen manier de cover van het boek veranderd.


Wat mij dan weer doet denken aan een aangepaste boeken variant van "wie is het". Door willekeurig een aantal boeken uit de boekenrekken van een bibliotheek te halen en aan de hand van de cover zoveel mogelijk juiste covers proberen te bedenken, (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris