09 augustus 2011


In het begin van het jaar had ik het al is over hoe stormen positronen konden maken. Een restdeeltje bij de splitsing van elektronen. Maar nu blijkt, volgens een bericht van 'the new scientist', dat de Aarde volledig omringd is door anti-protonen.

Een ander soort restdeeltje van deze splitsing. Dat door de magnetische velden die onze planeet omringen worden vastgehouden. Om na verloop van tijd op te gaan met de gewone materie. Om constant aangevuld te worden met nieuwe deeltjes uit de kosmische straling.

De ontdekking van Piergiorgio Picozza en zijn collega's van de universiteit van Rome werd dankzij het gebruik van PAMELA, een Russische aarde observatie sateliet, opgemerkt en bevestigd. Het grote verschil met de positronen is dat het hier om miljarden deeltjes gaat.

Waarbij er vermoed wordt dat dit in nog grotere kwantiteiten te verkrijgen zou zijn op grotere (naburige) planeten. Hetgeen een belangrijke vondst voor de aandrijving van toekomstige ruimteschepen zou kunnen zijn. (met wikipedia en afbeelding)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris