18 december 2010

Ik was al enige tijd aan het rondkijken naar een manier om infocaris ook mobiel vlotter leesbaar te maken. Daarom ben ik eerst op zoek gegaan naar een manier om Blogger automatisch van formaat te laten veranderen wanneer je er via een smartphone naartoe surft.

Zo'n code heb ik effectief gevonden, maar bleek met dit zelfgemaakte sjabloon niet te werken. Een extra blog maken die wel zo'n aangepaste lay-out kon meekrijgen en de berichten via een feed importeerde leek mij ook niet de meest praktische oplossing.

Daarom keek ik naar "the next best thing". Namelijk diensten die je helpen om dit via hen te laten doen. Zoals Mippin, Mofuse, Mobify, Feedm8, WireNode, Flurp, Feed2Mobile, Mowser en XFruits RSS to mobile aanbieden.

Er bestaat zelfs een manier om hiervoor Google Reader aan te wenden. Maar uit al die opties koos ik uiteindelijk voor Flurp. Die ik sinds vorige week gebruikte door naar die dienst te verwijzen.

Tot er vandaag opeens een pop-up op het Blogger Draft dashboard opdook om te hinten naar deze nieuwe mogelijkheid. Die net deze optie mogelijk maakt, waardoor infocaris er mobiel nu zo uitziet.

Een mooie aanvulling voor het Google Mobile kraam. Waardoor je naast het mobiel plaatsen van berichten nu ook een aangepaste weergave krijgt. Zoals dat reeds voordien mogelijk was voor het zoeken, bekijken van kaarten, lezen van je mail, kijken naar filmpjes en buzzen.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

- Copyright © infocaris