12 oktober 2009Als een onderdeel van de festiviteiten voor de 200ste verjaardag van de geboorte van de schrijver Edgar Allan Poe , een meester van het macabere,  kon je tot op woensdag 7 oktober afscheid komen nemen van de in het Baltimoorse Poe museum.   Door een replica van zijn lichaam in een houten kist een laatste groet te brengen.  Waarna hij afgelopen zondag een nieuwe laatste rustplaats heeft gekregen te Westminster.

Poe wordt als de grondlegger van het detective en horror genre en door zijn bijdragen aan het toen opkomende science fiction genre als één van de invloedrijkste Amerikaanse schrijvers gerekend.   Met werken als "The Raven" en "The Black Cat" wist hij daook tot ons collectieve geheugen door te dringen. 


Denk maar aan enkele van de vele herwerkingen, zoals bijvoorbeeld die van "The Simpsons" of van "MC Lars".  Een faam waar hij tijdens zijn leven niets van gemerkt heeft want hij is in rare omstandigheden op zijn veertigste volledig berooid gestorven.

De timing van de herbegraving, zo'n twee weken voor halloween, lijkt dan ook het ideale moment om zijn werken terug aan het publiek voor te stellen.  Iets dat je in de originele vorm kan doen, maar ook naar hartelust kan herwerken aangezien de werken ondertussen tot het publiek domein behoren.  (via : afbeelding & bericht)


The Black Cat : originele versie
The Raven : originele versie
The Raven : MC Lars versie
The Raven : The Simpsons versie


{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. In dat geval raad ik je zijn kortverhalen aan. Kwestie van vrij snel een gedacht te krijgen en iets naar je smaak te kunnen kiezen. Je kan zijn werken via WikiSource lezen of beluisteren, maar je lokale bib zal ook nog wel iets in huis hebben vermoed'k ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris