06 november 2010


Dead drop's of letter boxen zijn een locatie die mensen toelaat, om zonder mekaar te hoeven ontmoeten, in het geheim voorwerpen door te geven. In contrast met de live drop waar de deelnemers mekaar wel moeten ontmoeten voor het uitwisselen van voorwerpen en/of informatie.

Een concept dat voornamelijk uit de spionage wereld bekend is en waar Aram Bartholl gebruik van maakt door zulke plaatsen, doorheen New York, op te zetten. Door USB sticks op publiek toegankelijk plaatsen te integreren. Met de bedoeling om mensen aan te zetten om op anonieme wijze bestanden off-line te delen.


Hetgeen hij in het kader van zijn residentie voor Eyebeam doet. Een non-profit kunst en technologie centrum dat de bedoeling heeft om deze in combinatie aan het grote publiek te verspreiden. Om de rol van nieuwe media als een grote bron van betekenisvolle culturele producties aan te geven. Daarom bevat elke stick een readme.txt die het project uitlegt.

Iets dat vlot herwerkt kan worden om er bijvoorbeeld een (digitale foto) zoektocht van te maken. Waarbij er telkens een foto of een raadsel van de volgende plaats op de stick zou kunnen staan. (via laughing squid)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris