12 oktober 2010

Bij het begin van het parlementaire jaar is het een traditie om een "State of the Union" te geven. Waarin de plannen voor het komende jaar worden voorgelegd aan het parlement. Dit jaar is dat door de politieke perikkelen en het uitblijven van een eerste minister echter niet het geval.

Daarom vroeg Radio 1 aan 3 stand-up comedians (Bert Van Poucke , Bert Kruismans , Raf Coppens) om er zelf één te schrijven.De eerste "State of the Union" werd door George Washington op 8 januari 1790 in New-York gegeven. Om elf jaar later door Thomas Jefferson aanpaste te worden. Om het minder te doen lijken op een vorst die een rede voorlas. In de plaats daarvan las een klerk de tekst voor.

Een gebruik dat in 1913 door Woodrow Wilson heringevoerd werd. Om onder de naam "the President's Annual Message to Congress" aangekondigd te worden. Pas nadat Franklin Roosevelt hier in 1934 de benaming "State of the Union" aan gaf raakte deze verwoording bekend.  Om een decennia later volledig ingeburgerd te geraken.  (via , afbeelding)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris