20 oktober 2010De dierenriem is door middel van de horoscoop een vast onderdeel geworden van onze algemene cultuur.  Die je vlot in kranten en tijdschriften kan terugvinden.  Een naam die van het Grieks voor kleine dieren of een groep van dieren komt.  En het over de een aantal sterrenbeelden heeft die zichtbaar worden doorheen het jaar, door de beweging van de Aarde om de Zon.

Een gebruik dat in het oude Babyloni├ź is ontstaan, vermoedelijk rond de 7e eeuw VC.  Waarbij elke maand, ter herkenning, het dan zichtbare sterrenbeeld meekreeg.  En omdat de lente er als het begin van een nieuw jaar aanzien werd komt het beeld van de Ram traditioneel als eerste.

Na de overname door de Grieken en Romeinen werd dit gaandeweg extra ingekleurd werd.  Meer bepaald door de astronoom Ptolemy wiens werk aan de grondslag van de Westerse astrologie ligt.  Die ervoor zorgde dat de planeten, de heerschappij erover en de tekens van de dierenriem een gerationaliseerde en vastgelegde rol kregen.  Waarvan de gebruikte symbolen van land tot land konden verschillen.

Sinds die tijd zijn de constellaties echter systematisch verschoven waardoor ze niet meer op hetzelfde moment als welleer aan de hemel te zien zijn.  Maar in de siderische astrologie, die in het Westen gehanteerd wordt, nooit werd aangepast vanwege de koppeling met de seizoenen.  Terwijl de tropische astrologie zich niet op het Zonnestelsel, maar op de Melkweg basseert.

Een verschuiving die je nog het beste kan zien door naar de Egyptische piramiden te kijken.  Aangezien deze destijds gebouwd en geplaatst werden als een Aardse weergave van een sterrenbeeld.  Althans dat is wat de Orion Correlation Theory verteld.  Maar erg waarschijnlijk lijkt als dit ook voor de plaatsing van hun tempels van tel zou zijn.  (via geeks are sexy , crystalinks , whodiscoveredit)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris