23 juni 2010


Ondermeer door het succes van de 3D versie van de film Avatar duikt deze technologie stilletjes aan overal op.  Met steeds beter wordende ontwerpen die ertoe leiden dat je straks al helemaal geen speciaal brilletje meer zal moeten dragen.


Zoals bij de nieuwste 3D televisies en game consoles.  Waarbij de de Nintendo 3DS de eerste zal zijn die dit als standaard zal meekrijgen.  Net als bewegingssensoren, meervoudige camera's waarmee je 3D foto's kan maken en tal van andere extra's.  Die je eveneens zonder een speciaal brilletje kan gebruiken.

Maar de techniek wordt ondertussen ook gebruikt, door een krant uit het Chinese Hangzhou, om haar afbeeldingen enig reliëf mee te geven.  Al zal dat op termijn wellicht evolueren naar een mix van papier en e-papier.  Zodat je niet langer aan het brilletje gebonden bent en meer met data kan doen.


Net als voor tal van andere dingen die ondertussen de stap zetten.  Zoals camera's, porno films, projectors, een alles in één computer concept van MSI met een standaard 3D touch scherm, Blu-Ray 3D films en ga zo maar door.

Een evolutie die voor tal van nieuwe informatie noden zal zorgen.  Net zoals voor het ondertussen verplicht elektronisch aangeven van alarm installaties via de e-id.  Waarbij zij die hier minder mee begaan zijn geholpen kunnen worden door een organisatie die zich op dit vlak weet te profileren.  (via 1 , 2 , 3, 4)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris