14 april 2010

(via)
Nu de lente stilletjes aan terug in het land is aan het komen zou een lentekuis of voorjaarsschoonmaak best geen kwaad kunnen. Een traditie die trouwens zijn wortels weet terug te vinden in het Persische nieuwjaar. Waarbij er net voor die dag een "khooneh tekouni" of grondige kuis werd uitgevoerd. En je in heel wat culturen op tal van verschillende momenten en redenen kan terugvinden.

Een traditie die de Britse wetenschappers van de Surrey universiteit en het ruimtevaart bedrijf Astrium moet ge├»nspireerd hebben.  Want ze maakten onlangs hun plannen bekend om aan te pakken aan de hand van gigantische zeilen van 25 vierkante meter groot objecten die als ruimte stort bestempeld worden te doen afwijken zodat ze in de Aardse atmosfeer opbranden.

(via)
En daar is het na ruim 50 jaar ruimte exploratie met zo'n goeie 5500 ton stort beslist de tijd voor aangebroken.  Die elk jaar met zo'n 5% zou groeien en zo ook steeds gevaarlijker wordt voor de inwoners van het ISS en andere ruimtevaartmissies.

De bedoeling is om deze na een eerst succesvolle test te gaan integreren met elke nieuwe satelliet, zodat deze het probleem helpen oplossen in plaats van het potentieel erger te maken.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris