10 december 2009

Wikipedia telt voorlopig een 500 000 artikelen met een GeoTag. Met andere woorden artikelen over een plaats of een gebeurtenis die zich in een bepaald gebied voordoet of deed. Iets dat Mark Graham analyseerde en tot de volgende resultaten kwam.

Het totale aantal Wikipedia artikelen dat gekoppeld is aan een land.Waarbij voonamelijk, met bijna 90 000 artikelen, de Verenigde Staten de meeste artikelen heeft. Het Caraïbische Anguilla heeft er de minste met vier. Zowat heel Afrika is slecht of zwakst vertegenwoordigd.  Maar ook China lijkt in vergelijking met India ondermaats te presteren.De enige uitzondering hierop zijn de artikelen over van fictieve plaatsen, zoals Middle Earth en DiscWorld. Die door zowat alle continenten op een evenwichteg manier uitgeschreven worden. in evenwicht rond.


De artikelen per landmassa.

Europa, Japan en Israël springen duidelijk op de voorgrond als het gaat om de meeste artikelen per landmassa.  (via)


Artikelen in verhouding met de bevolking.
De landen met een kleine bevolking en de grote landmassa's stijgen hier naar de top van het klassement. Canada, Australië en Groenland hebben allemaal extreem hoge niveaus van artikelen per elke 100.000 mensen. Kleinere landen met vele opmerkelijke functies of geotaggable evenementen verschijnen ook hoog in de ranglijst, zoals Pitcairn of IJsland).

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris