11 december 2009Wanneer je op een min of meer wolkeloze avond naar de hemel kijkt en er niet teveel licht of andere vervuiling is kan je vaak een mooi schouwspel zien. Of je kan op YouTube zoeken naar een opname ervan.

Al zijn er wel heel wat dingen die je zonder hulpmiddelen niet of erg moeilijk kan waarnemen. Zoals het voorkomen van grote golven op het oppervlakte van onze zon. Je zou dus van een zonne tsunami's kunnen spreken naar analogie met onze water variant.Al had dat uitzicht er wel heel wat anders kunnen uitzien. Want de Aarde zou bijvoorbeeld een ring kunnen hebben overgehouden aan destijds niet opgeslokte bouwmaterialen voor onze planeet. Net zoals heel wat andere planeten in ons stelsel die wel hebben.

Het filmpje hierboven laat zien hoezeer dit het panorama op Aarde zou beïnvloed hebben. Al zou je wel kunnen zeggen dat de mensheid door zijn in de ruimte gestorte objecten al aardig op weg is om een eigen ring of zelfs een omhullende bubbel te bouwen.Een mooi voorbeeld van zo'n ringen is Saturnus waar vrij recentelijk nog onopgemerkte ringen bij opgemerkt zijn. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris