20 september 2009



Dankzij dit bericht over een boom in Antwerpen die in een wortel veranderde ben ik op zoek gegaan naar een verklaring van deze verschijning.  Die ik al vrij snel heb weten terug te vinden in de GVA.

Het gaat hier om een inventiever alternatief aan een aanplakbiljet waarmee toehoorders en sympatisanten worden opgeroepen om deel te nemen aan een "carrotmob".  In ruil voor deze actie belooft het desbetreffende warenhuis 50% van de inkomsten van die dag aan een milieubewuste doelen te schenken.



Een principe dat ik reeds eerder heb gehoord, maar nu op een gestructureerdere manier uit de VS komt overgewaaid.  Zelf omschrijven ze het als volgt :

"Carrotmob is a method of activism that leverages consumer power to make the most socially-responsible business practices also the most profitable choices. Businesses compete with one another to see who can do the most good, and then a big mob of consumers buys products in order to reward whichever business made the strongest commitment to improve the world. It’s the opposite of a boycott."



Als jou dat ook wat zegt kon je op 29 augustus meedoen met de Vlaamse tak te Antwerpen.  Hopelijk blijven de versierde bomen achteraf ook staan want het draagt wel verder bij tot de de stadsverfraaiing.  Misschien kan de stad Antwerpen die dan overkopen en het bedrag daarvoor aan andere milieu verbeterende doeleinden spenderen ...

Al lijkt ze daar met het hele lange wapper debacle niet echt in te slagen.  Zeker als je ziet hoe lang er nog gepalaverd wordt om het er alsnog door te krijgen.  Misschien moeten ze met die wortels ook maar meteen is meer richting konijnenpijpen gaan denken.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris