12 augustus 2009


Zonet merkte ik, bij het aanmaken van een nieuwe pagina over een stripreeks, dat je op Wikipedia een nieuwe beta wysiwyg interface kon uitproberen.  Uiteraard heb ik dat direct gedaan, want de huidige manier van werken vond ik al langer vrij onpraktisch.


In vergelijking met de standaard editie is het aanmaken/wijzigen van pagina's nu heel wat eenvoudiger geworden.  Een goede stap die weer een drempel in de interactie met de encyclopedie weet weg te nemen.


Verbeterde navigatie : Het nieuwe navigatiesysteem maakt het makkelijker om te zien waar u bent en op wat u doet, als ook waar u heen kunt gaan en hoe er te komen. Met het zoekvak in de rechterbovenhoek is de zoekfunctie makkelijker te vinden en sneller te gebruiken.

Verbeterde bewerkingswerkbalk : Nieuwe en verbeterde pictogrammen maken het duidelijker wat ieder hulpmiddel doet. Uitklapbare onderdelen verminderen een rommelig uiterlijk, terwijl minder vaak gebruikte functies wel bereikbaar blijven. De hulpfunctie biedt snelle toegang tot uitleg over veelgebruikte functies van de wikiopmaaktaal.


Om dit in te schakelen hoef je enkel in de rechter bovenhoek op "Beta inschakelen" klikken.  En achteraf op "Beta uitschakelen" klikken als je het wenst uit te zetten.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris