27 augustus 2009


Android krijg een podcast manager die naar de naam Google Listen luistert.


Blogger bestaat ondertussen al 10 jaar en wil haar gebruikers geleidelijk aan verassen met nieuwe features.

Persoonlijk zou ik graag een export/import feature zien die het mogelijk maakt om je vermelde links te bewaren in Delicious of Google Bookmarks.  En zelf ook mogelijke verwijzingen voorstelt van beheerbare bronnen uit Encyclopedia, afbeeldingen, quotes, ed.


Je kan met meerdere een Blogger account gebruiken, maar voor de opslag van de afbeeldingen was er steeds maar één gebruik mogelijk.  Iets waar ze bij Picasa iets aan gedaan hebben door deze  mogelijkheid tot samenwerking in je Gmail toe te voegen.  Die zoals gebruikelijk na een tijdje voor iedereen beschikbaar zal zijn.


Het boeken archief krijgt meer downloadbare werken uit het publieke domein in Books.  Die je ook hier via je mobiele lezer kan raadplegen.


Chrome laat je nu ook toe om je sessies te bewaren.  Iets dat je binnenkort wellicht ook op de 64 bit versie van de browser voor Linux zal kunnen.


Bij het zoeken naar ziektes in de zoekmachine ga je nu ook resultaten van Google Health, WebMD en andere medische informatie verlenende diensten verwijzen.  Een algemeen overzicht van de onderwerpen die in Health aan bod komen kan je hier terugvinden.


Ook bij Gmail zijn er weer wat nieuwigheden, zo kan je tegenwoordig ook takenlijst doorsturen.  En via de "To:" link voor het opstellen van nieuwe berichten kan je een alternatief voor het automatisch aanvullen terugvinden.  Je krijgt er namelijk een overzicht van je contacten, met bovenaan diegene die je het vaakst bericht.


Het nieuws overzicht gaat de TiVo toer op door voor jou interessante suggesties te doen aan de hand de eerder aangeklikte berichten.


Reader stelt je eveens nieuwe content voor.  Waarvan je dankzij GReactions bij elk bericht ook de mogelijke discussies die erover zijn gestart bij de diverse sociale bronnen onderaan het bericht kan zien staan.   Die je hier in een geminimaliseerde versie, bedoeld voor mobiele lezers, kan lezen.


Translate krijgt extra vertalingen (Afrikaans, Wit-Russisch, IJslands, Iers, Macedonisch, Maleis, Swahili, Welsh, Jiddisch) in zijn repertoire, die je ook meteen kan gebruiken om documenten te vertalen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris