21 november 2008

Een theremin is een muziekinstrument dat je kan bespelen zonder het aan te hoeven raken.  Door je handen te verplaatsen worden de radio freqenties die het toestel uitzend scherper of zachter weergegeven. Het is dezelfde technologie die je kan je terugvinden bij metaaldetectors.Het is een instrument dat je perfect toelaat om er allerlei soorten muziek mee te gaan spelen. Zoals deze persoon demonstreert ...Maar dus ook de beter gekende popliedjes :

Indien je dit instrument ook ook is zou wensen uit te proberen en je niet onmiddelijk één in je buurt kan vinden, toont dit filmpje hoe je zelf zo'n instrument kan bouwen.

{ 6 Reacties... read them below or Comment }

 1. 2 jaar zag ik de theremin in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. De gids daar vertelde dat het instrument ook te horen is in Good Vibrations van The Beach Boys.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, het eerste filmpje verwijst er dan ook naar ;-)
  Ik wist wel niet dat er in Brussel ook zo'n museum was, bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Benoît: De filmpjes had ik nog niet bekeken... We hebben trouwens een keer een theremindemonstratie georganiseerd in de bibliotheek. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebben jullie zo'n toestel dan ergens gehuurd of weten te vinden in een naburige muziekschool/academie?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Benoît: volgens mij is hij via het Muzische Huis in Antwerpen geleend (incl. iemand die het instrument bespeelde).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aha, dat is wel goed om weten dat die mogelijkheid bestaat, want ik was ook richting zo'n activiteit aan het denken. Bedankt voor de info Henk :-)

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris