30 mei 2009


Google introduceerde op haar I/O conferentie Google Wave.  Dat volgens de makers een nieuwe manier van communiceren zal inluiden.  Je zal er namelijk heel wat vlotter mee kunnen interageren tussen je contacten en de vele mogelijke toepassingen.  Die, omdat het ook als open source zal worden aangeboden, heel wat ontwikkelaars de kans zullen geven om er voor te kunnen ontwikkelen.  Een filosofie die zich al bij Google Maps en Google Androïd bewezen heeft.


Qua werking krijg je bij het nieuwe project wel merken dat de bedoeling was om het mailen en de andere manieren van communicatie te herbekijken.  Omdat je eigenlijk naar de fundamenten van Gmail zit te kijken, maar met een heleboel beter geïntegreerde onderdelen die met mekaar kunnen communiceren.

Waarbij er gebruik is gemaakt van de herwerking van heel wat widgets en ideeën die je ook reeds bij Mozilla Labs projecten, Twitter, het toenmailge Pownce en ander kon (geschetst) zien.  Volledig nieuw zou ik het concept van Wave dan ook niet durven noemen. Maar ze zijn wel de eersten die het, na vier jaar voorbereiding, hebben weten uit te werken.


De nieuwe dienst lijkt ook wel wat weg te hebben van een bouwgrond voor een toekomstig Facebook alternatief.  Al kan je dit systeem, omdat het ook een protocol is, perfect in Facebook en andere sites gaan opnemen.  Het maakt mij alvast benieuwd naar de mogelijke uitwerkingen die heel wat ontwikkelaars er zullen aan geven.

Hopelijk zal dit project Google ook inspireren om het synergetische denken ook op andere diensten toe te passen.  Zo zou het bij bijvoorbeeld Blogger erg handig zijn moest het systeem automatisch jouw gegevens gaan filteren en herverdelen over andere diensten.  Zo zouden je links, net als de afbeeldingen die naar Picasa gestuurd worden, bij Google Bookmarks of Delicious kunnen worden gestuurd.  (TechCrunch : 12, 3 via ZBD)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris