31 mei 2009


Nu ik al enige tijd in de weer ben voor de blog van mijn bibliotheek, vroeg ik mij af Google ook geen middel had om contact formulieren te maken.  Daarbij dacht ik direct aan de gadgets die je via Blogger kan toevoegen en aan Google Docs.  Omdat je met die laatste een formulier on-line kan plaatsen.

Na enig speurwerk bleek het dan ook effectief redelijk eenvoudig op te zetten zijn met Google Docs.  Een mogelijkheid die ook de weg opent voor andere invullingen zoals bijvoorbeeld een formulier voor aankoopsuggesties.
  1. Ga naar Google Docs.
  2. Maak een nieuw formulier aan.
  3. Geef het je gewenste velden door vragen toe te voegen.  "Tekst" voor kleine invulvakken, die je bijvoorbeeld "naam en voornaam" als titel geeft.  "Tekst alinea" geeft ja al een breder invulveld dat ideaal is voor een bericht in te kunnen plaatsen.
  4. Stel bij "Meer acties"de "Bevestiging Bewerken" in zodat je een boodschap na het invullen kan meegeven.
  5. Kies een opmaak thema, om een volledig witte achtergrond te behouden kies je best voor "Plain"
  6. Bij "Meer acties" heb je de "Invoegen" optie staan waarmee je de code kan krijgen om het formulier te gaan integreren.
  7. Om bericht te worden bij het verzenden van zo'n formulier moet je bij "Reacties bekijken" op "spreadsheet" klikken zodat je van daar uit bij "Extra" en dan "Meldingsregels instellen" twee velden aanvinkt.  Namelijk het eerste (Bij wijzigingen) en het tweede (E-mail onmiddellijk).  Klik op opslaan en vervolgens op gereed.
  8. Aanschouw je ingesloten contact formulier.
Om een captcha overbodig te maken kan je best één van de in te vullen velden verplicht maken.  (via RockFuse)

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

- Copyright © infocaris