07 april 2009


Vorig jaar haalde ik al enkele malen de opkomst van de SD geheugenkaartjes aan voor allerlei media en als mp3 speler.  Maar sindsdien heeft de ontwikkeling van de kaartjes niet stilgestaan.  Zo is er een nieuw formaat uitgekomen,  SDHC (SD High Capacity) , dat tot maximaal 32 GB opslag kan leveren.  En net wanneer je dacht dat dat veel was komen ze met een nieuw formaat op de proppen, SDXC (SD eXtended Capacity) , dat 2 Terabyte zou aankunnen.

Met zulke vooruitzichten is het moeilijk om je nog in te beelden hoe er in de toekomst CD achtige materialen zullen worden gebruikt om materialen ter beschikking te stellen.  Omdat je met een geheugenkaartje terugkeert ook terugkeert naar de de tijd waar deze media al heel wat beter tegen een stootje konden en bovendien heel wat minder plaats zullen innemen.

Een technologie die wel eens een drastische impact zou kunnen hebben op heel wat sectoren waarbij opslag middelen centraal staan.  Zoals de muziekindustrie, computer fabrikanten, bibliotheken, archieven en tal van andere.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris