22 maart 2009Improv Everywhere organiseerde deze keer een fictieve kunst gallerij op een niet zo willekeurig metro perron. Ze kozen namelijk een metro station uit dat in de nabijheid van een kunstwijk ligt om de illusie des te geloofwaardiger te maken.

De collectie van de gallerij kwam dan weer van allerhande voorwerpen die je er gebruikelijk tegenkomt, zoals wegwijzers en reclame borden, maar waaraan ze beschrijvingen hadden toevoegd. Zodat het erop leek alsof ze een bewust onderdeel van het opzet vormden.

Om het geheel nog geloofwaardiger te maken zorgden ze voor een bar met niet-alcohilische drank, een vestiaire en zelfs een cellist. Net als een vijftigtal speciaal hiervoor opgekleede mensen die het geheel verder geloofwaardig hielpen te maken.

De bedoeling van de actie as om die doorgaans saaie plaatsen wat op te fleuren met iets anders als reclame. Welke de gepresenteerde fictieve werken juist zijn en welke hun beschrijvingen zijn kan je terugvinden in het originele bericht van Improv Everywhere.

Een leuk opzet dat sommige kunstenaars in hun hemd lijkt te zetten, maar ook als een mooi statement kan dienen voor het verfraaien van zulke toch wel druk bezochte plaatsen.  Iets waar ze in Brussel en andere steden al aardig wat ervaring mee hebben.  Al zou het wel leuk zijn moest diezelfde houding ook van toepassing zijn op trein stations.  Want in stations als dat van Bockstael is dat wel dringend nodig.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris