23 maart 2009

Er bestaan al heel wat diensten die je on-line de mogelijkheid geven om doorheen hun kaarten te zoeken. Enkele van de bekendere varianten daarvan zijn Google Maps, Map24, MS Maps, Mapquest en Wikimapia.

Maar er bestaat ondertussen ook een open variant hiervan, namelijk OpenStreetMap. Langs deze dienst kan je aan een vrij te gebruiken equivalent komen van de door andere diensten gebruikte kaarten. Waarmee je zonder enige vereiste toestemming kan doen wat je wilt.

Ik ben alvast curieus of dit open project evenveel succes zal kennen als bijvoorbeeld Wikipedia?!  Wellicht niet, omdat ze onderhevig zijn aan de vele momenteel nog superieure diensten.  Maar dat doet niets af aan het opzet, want het heeft heel wat praktische mogelijkheden in zijn mars.  Denk maar aan al die vele GPS programma's en toestellen waarvoor je momenteel bent aangewezen op enkele commerciĆ«le leveranciers.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Grappig,hier attendeerde een collega mij vorige week op. Gauw eens wat beter naar kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken het gevoel, soms kom ik zelf ook dingen tegen die ik niet behandel en later bij jou tegenkom en er pas echt even bij blijf stilstaan.

    Het initiatief geeft alvast blijk van een gestage groei van het open gedachtengoed op zowat alle denkbare domeinen.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris