13 maart 2009

Als je met enkele mensen on-line een discussie wenst te hebben dan bestaan daar enkele middelen voor. Maar mailen is in zo'n geval niet erg praktisch om een overzicht te blijven houden en iedereen om de beurt te laten spreken. Fora zijn al wat beter, maar niet erg handig als je graag in real-time had gecommuniceerd.

Een andere mogelijkheid is chatten. Dat je via instant messengers kan doen, maar waarvoor elke deelnemer een account moet hebben bij diezelfde dienst en dat is niet steeds het geval.  Een praktischere manier om te communiceren is dan via een chatruimte. Maar welke website, ruimte, server, software en moderatie instellingen kies je dan?


Met TinyChat hoef je daar niet meer aan te denken.  Je kan namelijk via deze vrije dienst op een snelle en eenvoudig manier een chatkamer maken die voor iedereen met een webbrowser toegankelijk is. Nadat je er vertrekt wordt alle data automatisch gewist.

Tenzij je in de ruimte zelf aangeeft dat je de chat log wenst te bewaren in een tekst formaat, als e-mail wenst te ontvangen, naar TinyPaste en/of Twitter wenst te versturen.  Bijkomend kan je ook je schuilnaam (nickname) aan passen en de chatruimte embedden in een andere pagina.  Zoals in dit blog bericht bijvoorbeeld.

Come chat with me!

Een handige dienst die mij enigszins door diensten als TinyURL en sociale netwerken lijkt ge├»nspireerd te zijn.  Waarbij het gebruik en de toetredingsdrempels traditioneel laag worden gehouden.  Wat zeker geen slechte zaak is want er zit een zekere schoonheid in de eenvoud.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris