17 februari 2009


Er bestaan heel wat leuke liedjes, maar ook slechte liedjes. Maar die interpretatie is erg verschillend van mens tot mens. Waarbij slechts enkele onderdelen van het liedje ervoor zorgen dat het door een meerderheid als onaangenaam wordt ervaren.

Het zou dan ook mogelijk moeten zijn om aan de hand van een peiling van 500 mensen te gaan bepalen welke die elementen zijn. Om op basis van die informatie een héél erg vervelend liedje te gaan maken.

Dat is alvast wat Komar, Melamid en David Soldier hebben uitgeprobeerd. Zo kan je in hun onaangename mix onder andere vakantie, doedelzak, orgel, cowboy en Coca-Cola muziek terugvinden, samen met Wal-Mart meldingen en politieke boodschappen.


Als we dat voor de onaangename fragmenten kan doen, moet dat ook mogelijk zijn voor het meest aangename liedje bijeen te mixen, zullen de makers gedacht hebben. Met als resultaat, fragmenten over liefde, soprano saxofoon, huwelijksaanzoeken, drum solo's, gezangen en nog zo maar door.


Een interessante manier om iets samen te stellen dat eigen zou kunnen zijn aan de smaak van je bezoekers. Die je bijeen kan laten mixen en kan gebruiken als een referentie punt voor mogelijke muzikale suggesties. Maar even goed de basis voor een muzikaal quiz-onderdeel en nog heel wat andere creatieve gebruikswijzen. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris