17 februari 2009


Dankzij het injebuurt initiatief van Studio Jalapeño kan je aan de hand van specifieke trefwoorden voor beroepen of activiteiten snel specifieke zoekresultaten krijgen. Zodat je bijvoorbeeld naar bakkerijen, karate of zelfs bibliotheken in je omgeving kan zoeken. Voor die laatste kan je zelfs nog verder definiëren of je de volledige bibliotheek zoekt, de mogelijkheid om er te surfen hebt, er een mediatheek is of er tijdschriften aanwezig zijn.


Een handige middel om je bezoekers te helpen bij het zoeken naar een openbare bibliotheek in de buurt, met al dan niet de vereiste criteria. Maar ook welke andere bibliotheek het dichtste bij gelegen is wanneer een werk reeds uitgeleend is en de bezoeker niet kan wachten tot het terugkomt.


Een functionaliteit die in de toekomstige Vlaamse catalogus zou gaan zitten. Waarbij je automatisch zou worden verwezen naar de dichtst bijzijnde locaties waar het werk wel nog aanwezig is.  Maar in afwachting daarvan kan je deze dienst in zowel België, als Nederland gebruiken.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris