25 februari 2009

Sinds Google Chrome op 3 september van vorig jaar werd vrijgegeven is de browser steeds beter geworden.  Door tal van nieuwe functionaliteiten toe te voegen.  Zoals het automatisch bewaren van de links als je je browser al dan niet per ongeluk hebt afgesloten en een op Google Translate gebouwde spellingcorrector.

Indien je zulke vernieuwingen sneller wenst te ervaren kan je steeds aangeven dat je de beta versies van de browser wenst doorgestuurd te krijgen.  Want net als bij Firefox gebeurt dit volledig automatisch, met dat verschil dat de updates automatisch worden toegepast wanneer je de browser sluit.

Ondertussen is ook de versie voor de mac beschikbaar en is het slechts een kwestie van tijd eer die voor linux ook beschikbaar zal zijn.  Door de komst van Chrome lijken de andere spelers nog sneller te willen innoveren met nieuwe versies.

Zo maakte Mozilla al eerder bekend dat ze haar nieuwste versie vroeger ging uitbrengen.  Maar ook Apple en Microsoft laten zich niet onberoerd.  Door Safari 4 uit te brengen en het Gazelle browser ontwerp aan te kondigen.  Wellicht ook omdat de gebruikerscijfers voor het aandeel van Internet Explorer sinds 2004 zijn blijven dalen tot nu haast 24% lager aandeel.

Het lijkt er dan ook op dat Chrome vooral mikt op een mooie mix tussen de verschillende implementeerbare Google diensten en de open source gemeenschap.  Waardoor er nog wat meer evenwicht zou kunnen komen op de browser markt.   Met als resultaat dat er heel wat sneller nieuwere versies zullen verschijnen om mekaar de loef te kunnen afsteken.

Zelf ben ik steeds regelmatiger Chrome gaan gebruiken naast Firefox.  Maar door de vele handige extensies die je in Firefox kan steken is het een vaste waarde in mijn digitale werk omgeving gebleven.  Of dat in de toekomst ook nog zo zal zijn, zal afhankelijk zijn van de assimilatie kracht van deze of andere browsers.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris