13 januari 2009

Heel wat mensen, en dan vooral jongeren, hebben zelf leren typen via het smsen.  Een vaardigheid die je door de vorm van de traditionele toetsenborden verliest.  Waardoor het heel wat langer kan gaan duren dan wanneer dit op de gsm gebeurt.

Vanuit die gedachte maakte cre8txt een toetsenbord dat het klavier van een gsm nabootst.  Zodat ook de zelf aangeleerde vaardigheden niet verloren gaan in het klas lokaal.


Het toetsenbord is een leuke manier om gebruik te gaan maken van je bestaande vaardigheden en die te linken aan andere mogelijke gebruiken.  Al vraag ik mij wel af hoeveel effici├źnter dit klavier wel niet is.  Want voor sms berichtjes gebruik je vaak slechts 255 tekens per sms.  Terwijl je bij het typen in klas verband dat aantal tekens vlot overschrijd.

De kans lijkt me dus bijzonder klein dat dit soort klavier ooit als een aanvaard alternatief zou gaan dienen.  Maar het kan wel een goeie manier zijn om mensen te overtuigen om ook met beide handen te leren typen.  Want net als bij het schrijven met de hand is dat een belangrijke vaardigheid van de digitale geletterdheid.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris