20 januari 2009

Dankzij dit bericht op ZBD werd ik geattendeerd op een aanpassingsactie van Google.  Waarbij de dienst van FeedBurner de eigen instellingen verhuist naar een plek onder de Google hemel.

Het lijkt wel een enigszins rare titel omdat de FeedBurner dienst ondertussen al een tijdje door Google is overgekocht.  Maar het heeft tot nu geduurd eer ze klaar waren met de voorbereidingen om de overgang te kunnen maken naar het eigen systeem.


Waardoor de gebruikers van de dienst die voor deze actie een apart account hadden bij FeedBurner nu moeten overschakelen naar dezelfde Google account waarmee je nu bent ingelogd of één van je andere Google accounts of een andere account.

Door deze overgang, beweert Google dat de accuraatheid van de weergegeven resultaten nog verder zal verbeteren.  Samen met de mogelijkheid om door deze integratie de dienst beter te kunnen afstemmen op de andere Google diensten.  Algemeen gezien blijven de meeste diensten bestaan zoals ze zijn, zo kan je onder andere je "feeds.feedburner.com/feednaam" adres blijven behouden.

Bij de overzet zou je bovendien ook geen lezers moeten verliezen omdat Google de feed-links automatisch doorverwijst naar het nieuwe adres van je Google feeds.  Waardoor de lezers dus de berichten zullen kunnen blijven lezen vanuit hun feed-lezer.

Al kan het wel ongeveer een week duren eer Google Analytics de wijzigingen verwerkt heeft.  Geen paniek als je dus plotseling mindere resultaten merkt.  Het nieuwe adres om je feeds te bekijken onder Google is dan ook logischerwijze feedburner.google.com.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris