08 januari 2009


Met die slogan kan je in Londen bussen tegenkomen die campagne voeren voor atheïsme  Met de bedoeling om mensen ervan te overtuigen om naar buiten te komen als zijnde atheïst.  Waardoor je "outen" weer een extra betekenis gaat inhouden.

Rond de bus worden er speeches van Richard Dawkins (de auteur van "The God Delusion"), Ariane Sherine (de initiatiefnemer van de Atheïst Bus campagne ) en van Hanne Stinson (British Humanist Association).

Het idee groeide uit een blog bericht van Ariane Sherine uit juni 2008.  Waarbij ze beschrijft hoe ze op haar weg twee bussen tegen kwam waarop je deze slogan kon lezen : "When the son of man comes, will he find faith on the earth?" (Luke 18:8).


Wat haar wel erg prikkelde omdat zulke boodschappen niet erg gebruikelijk zijn in de Britse en bij uitbreiding Westerse samenleving, met uitzondering van bepaalde gebieden in de VS.  Als reactie hierop plande ze dan ook een donatie ronde die de huur van de bussen en de slogans moest bekostigen.

Een initiatief dat met overweldigend succes werd beantwoord want binnen de 24 uur was het bedrag tot bijna negen maal toe bijeen gedoneerd.  Wat een goeie aanwijzing is van hoezeer dit onderwerp er leeft.


Het wist ook in de VS atheïsten te inspireren om met reclame slogans te starten in Washington DC.  Zo bracht de American Humanist Association in november de boodschap : "Why believe in a god? Just be good for goodness' sake", dat je op 230 bussen kon lezen.

Waardoor er nu ook wat tegengewicht wordt geboden aan al te opdringerig religieuze groepen.  Zelfs al is het niets voor jou helpt zo'n opzet je het Atheïsme beter te kennen.  Zodat je vanuit een geïnformeerde basis een eigen mening kan ontwikkelen.

{ 1 Reacties... read them below or add one }

  1. Dat is inderdaad een veel neutralere aanpak. Al kon ik best wel lachen om de eerste.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris