12 november 2008

YouTube staat, net zoals alle andere Google diensten, niet stil. Zo hebben ze daar een deal met MGM gesloten voor het vertonen films en tv programma's. Jammer genoeg beperkt zich dit tot de VS.

Waarbij MGM een aandeel zal krijgen in de gegenereerde reclame opbrengsten. Al zullen ze wel niet meteen al hun materiaal op de site beschikbaar stellen. Wat wel al vast staat is dat de eerste film "Bulletproof Monk" zal zijn. Voor de James Bond reeks en de Pink Panther zal er iets meer geduld nodig zijn.

Een leuk initiatief van YouTube die zich wel ergens verplicht voelt om dit te gaan doen vanwege de reeds bestaande en steeds populairder wordende sites van haar concurrenten in Amerika. Al worden deze net zoals bij dvd's pas per zone uitgewerkt en zou het wel heel wat langer kunnen duren eer we dit soort sites naar Europa zien komen.

Al mag er wel gezegd worden dat de BBC aardig haar best doet om haar aanbod on-line beschikbaar te maken via haar iPlayer. Die momenteel ook wel nog enkel voor de thuismarkt voorbehouden is, maar waarvan het wel al geweten is dat ze plannen hebben om hier op relatief korte termijn iets aan te veranderen.

De uitdagingen om dit te verwezenlijken zijn dan nook niet mager. Denk maar aan al de bandbreedte die je hiervoor nodig hebt om dit beschikbaar te maken aan een voor iedereen vlot bekijkbare wijze.

Iets dat bij het verschuiven van diensten naar het internet bijzonder belangrijk wordt want naast het surfen gebruik je het net dan ook om te telefoneren, te gamen, televisie te kijken en wie weet wat er tegen dan nog allemaal zal bijkomen?!

via

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris