13 november 2008


Dankzij dit artikel uit Wired komen we weer net iets meer te weten over de geschiedenis van Google.  Meer bepaald over hoe ze tot hun kleurrijk logo zijn gekomen.


Zowel Sergey Brin als Larry Page hadden hier niet onmiddellijk idee├źn voor.  Dat is dan ook de reden waarom ze hiervoor hun gemeenschappelijke vriend (Ruth Kedar) aanspraken.


Van in het begin was het duidelijk dat ze beiden meer wilden gaan doen met het logo dan dat het enkel een logo zou zijn vertelt Ruth.  Iets waar wellicht de Google doodles uit gegroeid zijn.


Ze wou het logo vooral leesbaar houden en van daaruit extra's gaan toevoegen die het geheel een meer speelse indruk gaven.  Iets dat beide stichters wel wisten te apprecieren want het deed hen automatisch denken aan een Chinese vinger val.


In het ondertussen redelijke oude spel, Sid Meier's Alpha Centauri, is er een gezegde dat zegt dat je in de ziel van je tegenstander kan kijken en hem beter begrijpen door zijn logo's en symbolen te gaan ontleden.


Iets dat je ook met deze logo's kan gaan doen.  Ik zie er alvast een interesse in de wetenschappen, speelsheid, creativiteit en een focus op het aangenaam zoeken binnen allerhande media binnen een aanvaardbare tijd en dito resultaten.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris