11 oktober 2008

Het internet evolueert steeds meer van hant ontwikkelen van software voor eigen gebruik naar een webware. Software die je via een dienstverlening van de makers kan gebruiken.

Dit heeft als voordeel dat je basisvereisten wel heel wat lager liggen en je ook helemaal niets meer hoeft te gaan installereren of hosten. Door deze manier van werken is het niet alleen eenvoudiger om software voor iedereen gelijktijdig te updaten. Maar het is ook praktischer voor genereren van inkomsten voor de ondersteuning.

Je bent hierdoor echter wel heel wat afhankelijker van de dienstverlener dan dat je dat bij gewone software bent. Daar jouw uitgave volledig of zo goed als volledig losstaat van de rest. Maar de tijd die daar verloren gaat aan updaten en oplossen van conflicten kan via deze formule dan weer in de verdere ontwikkeling van de dienst gestoken worden.


Een, voor mij toch, nieuwe on-line dienst is GoalsOnTrack. Waarmee je on-line je projecten kan opvolgen. Hoe dat juist in zijn werk gaat kan je in deze rondleiding zien.  Op het eerste zich lijkt het alvast erg veel weg te hebben van een vereenvoudigde versie van Streber.

via

{ 1 Reacties... read them below or add one }

  1. Off-topic : Hehe, bedankt :-)

    Als je geïnteresseerd ben wil ik er wel is een berichtje of een uitleg over schrijven. Het is anders best wel eenvoudig, ik heb er een tabel voor gemaakt waarbij ik de verberg/toon links afbeeldingen heb aangemeten.

    Het lijkt mij zo ook heel wat properder, want mijn balken geraakten nogal snel volzet. Wat niet echt overzichtelijk is en een langere ladingstijd met zich meebrengt.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris