29 oktober 2008

Toen ik gisteren avond naar (het) Canvas keek kwam ik langs Virus.  Een programma waarbij je telkens met nieuwe dingen wordt geconfronteerd en die avond brachten ze een "ode aan de Vlaamse animatiefilm".

Waarvan wellicht het gekendste voorbeeld "Flatlive" van Jonas Geirnaert is.  Waarbij je de aan mekaar verwante gebeurtenissen van vier buren in een flatgebouw kan zien.


Toen ik hier iets meer over wou weten en hier even een korte zoekopdracht voor in Google ingaf kwam ik verschillende interessante sites tegen.

Zoals kortfim.be dat als het enige online magazine in Vlaanderen telt dat gespecialiseerd is in kortfilm.  Je kan er dan ook alle nodige en verwante informatie rond kortfilms in binnen en buitenland terugvinden.

Op één van de 'bladzijden' van die site kwam ik dan weer de vermelding van "The YouTube Screening Room" tegen.  Dat als een platform bedoeld is voor de beste films ter wereld om zich aan het publiek voor te stellen.


Er zijn dus beslist heel wat leuke aanvullingen voor het, in bibliotheken, vaak ontbrekende kortfilm verhaal.  Het is wel jammer dat organisaties die beide (bijvoorbeeld : kortfilm.be en de bibliotheken) gesteund worden door de Vlaamse overheid en hun neus in dezelfde richting hebben staan, maar de weg naar mekaar nog niet gevonden hebben.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris