03 oktober 2008

Gisteren avond stond mijn TV aan en ik hoorde er Frank Vandenbroucke, de Vlaams minister van Onderwijs, vertellen dat hij alle leerlingen wou laten kennismaken met de basisprincipes van de economie.  Met de bedoeling om de berichtgeving rond de financiële crisis beter te gaan begrijpen.  Volgens de minister hebben scholen de verplichting om alle leerlingen de basisprincipes van economie aan te leren.

Iets dat ik wel enigszins raar vind, daar ik rond dit thema tijdens mijn eigen schoolleven geen woord heb gehoord, maar toch begrijp ik die termen perfect.  Het lijkt mij dan ook eerder een geval te zijn van een algemene kennis die je zelf links of rechts moet opdoen.Om de scholen te helpen om wat meer algemene kennis mee te geven zou de bibliotheek met zijn slogan, het leven van A tot Z, hiervoor een goede partner kunnen zijn.

{ 1 Reacties... read them below or add one }

  1. Vermoedelijk hebben ze bij het maken van die filmpjes enkel opbouwende fases overgeslagen om de kosten te drukken, als het uitbesteed zou zijn, of omdat het snel moest gaan.

    Er mag ook gerust iets gedaan worden voor zij die de bibliotheek nog niet gebruiken. Want het lijkt soms alsof men zich er gewoon bij neerlegt dat men 3/4de van de mensen niet bereikt, zonder echt naar de redenen waarom te kijken.

    Eén van die manieren zou bijvoorbeeld door het helpen van de scholen kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris