17 september 2008

De afgelopen avond was er op Terzake een fragment dat ging over de (h)erkenning van de waarde van gamen in de bedrijfswereld.  Zo wordt er specifiek naar de kwaliteiten die gamers beschikken gezocht.

Hiervoor gaan ze zelfs over tot het organiseren van game events om beter met die doelgroep te communiceren.  Indien je dus clanleider zou zijn kan het voordelig zijn om dat op je CV te vermelden.

 Uit een onderzoek blijkt namelijk dat het spelen van elektronische games niet alleen een tijdverdrijf is, maar dat het ook winstgevend kan zijn als je er erg bedreven in bent.  Bedrijven zien er bovendien ook mensen in die snel goede beslissingen kunnen nemen, net zoals dat in die games vereist is.


De bedrijfsleider in de afbeelding gebruikt gamen alvast zelf als een manier om zich tussen door even uit te leven.  Hij weet dus beslist wel uit ervaring wat hij aan collega gamers heeft.

Het is dan ook een mooi voorbeeld van de meerwaarde dat games kunnen bieden en hoe het belangrijk is om medewerkers te hebben die voldoende verschillende achtergronden hebben om de gaten van jouw organisatie te kunnen invullen.

Met dank aan Terzake en dan vooral Guy De Troyer voor de reportage.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris