12 mei 2008

boek_tango_makes_three.jpgVoor het tweede jaar op rij zijn er bij de Amerikaanse bibliotheken het meeste klachten binnengekomen over een boek waarin het verhaal centraal verteld wordt van twee homoseksuele pinguins in de zoo van New York. Het boek staat bovenaan de lijst die de Amerikaanse associatie van Bibliotheken jaarlijks samenstelt gebaseerd op klachten van ouders en bibliothecarissen.

Andere literaire werken waar heel wat klachten over kwamen zijn 'De Avonturen van Huckleberry Finn' (racisme) en 'Het Gouden Kompas' (anti-religieus).'And Tango Makes Three' werd geschreven door Justin Richardson en Peter Parnell en werd door de Amerikaanse bibliotheken toen uitgeroepen tot het beste kinderboek.

Het boek vertelt het verhaal van twee mannetjespinguins die zich ontfermen over een bevrucht ei uit de dierentuin van New York. Volgens de klagers zou het boek homoseksualiteit promoten en is het niet geschikt voor lezers uit de doelgroep. Het aantal klachten is wel gedaald van 564 in 2006 tot 420 in 2007.

Bron : MSNBC van 27 augustus 2007 en GayLive van 8 mei 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris