17 april 2008

site_klara.be.jpgMorgen zit de website klara.be in een nieuw kleedje. De website van het radionet wordt omgebouwd tot een multimediaal cultuurplatform.

De website wil uitgroeien tot een ontmoetingsplaats tussen mediagebruiker, programmamakers en de cultuursector. Klara.be zal een extra cultuuraanbod bieden bovenop cultuuronderwerpen en -programma's van de VRT-netten.

Het aanbod vertrekt vanuit de culturele actualiteit. Bijdragen van radio en tv worden aangevuld met eigen recensies en reportages en verrijkt met archiefmateriaal.

De bezoeker vindt zijn weg op de website via een aantal hoofdcategorie├źn: muziek, podium, boeken, expo en film. Daarnaast herverpakt Klara.be het cultureel aanbod in een aantal rubrieken met veel fragmenten uit het archief, maar ook met nieuw, soms niet eerder vertoond materiaal.

Verder zijn er blogs van ex-politicus Jos Geysels (De lezenaar), van dichter en hoogleraar Geert Buelens over zijn leven in Washington ('t Leven is elders), van Klaracolumniste en cultuurwatcher Chris Van Camp (Camp) en van literair criticus Johan De Haes (Porlock).

Luisteraars van radio Klara vinden nog steeds hun vertrouwde programma-info terug op het cultuurplatform.

Op termijn zullen surfers op de website Klara.be ook zelf kunnen
participeren. Ze zullen de kans krijgen om zelf inhoud toe te voegen of te bewerken en het aanbod te personaliseren.

Bron : DeRedactie.be van 16 april 2007

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris