08 april 2008

EuroISPA, de Europese vereniging van internetproviders, is tegen de steeds luider wordende roep van antipiraterijorganisaties om het internet te filteren of te blokkeren. Vooral de recente rechtszaken en overheidsinitiatieven waarbij internetleveranciers een actieve censuurrol wordt opgelegd baren hen zorgen.

sign_protest.jpgFiltering is volgens de organisatie geen juiste oplossing. Zelfs als er een aanvaardbare en effici├źnte toepassing wordt gevonden, dan heeft dit onvermijdelijk gevolgen voor de snelheid op het web. Bovendien is er nog geen enkele technologie beschikbaar die illegaal materiaal perfect kan onderscheiden van legaal materiaal.

Het standpunt van EuroISPA staat haaks op wat lobbygroepen als IFPI al maanden zeggen. Zij pleiten voor een filter waarbij de toegang tot illegaal materiaal wordt afgeschermd, of voor een verregaande controle waarbij overtreders van het internet vliegen. Onlangs nog verklaarde John Kennedy, voorzitter van IFPI, dat providers hun verantwoordelijkheid moeten nemen, maar die mening wordt dus niet gedeeld.

Meer bij de bron : ZDnet van 8 april 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris