17 februari 2008

De Amerikaanse muzikant en electronica-artiest Moby heeft een grote hoeveelheid muzieknummers beschikbaar gesteld onder een openbronlicentie. Hiervoor heeft hij een speciale website aangemaakt: mobygratis.com.

Volgens een korte statement van Moby zelf zijn de nummers vooral bedoeld als 'filmmuziek' voor onafhankelijke en non-profit filmmakers, filmstudenten en iedereen die gratis muziek kan gebruiken bij zijn of haar video of kortfilm. Als de muziek gebruikt wordt in een project dat geld opbrengt, moet licentiegeld betaald worden dat nadien overgemaakt wordt aan de 'Human Society of the United States', een stichting die opkomt voor dierenrechten.

Moby is het initiatief eind vorig jaar gestart, maar heeft half januari opnieuw een aantal nieuwe nummers aan de verzameling toegevoegd. Het is niet helemaal duidelijk hoe een bijdrage kan gestort worden voor commerciƫle projecten maar Moby is per e-mail bereikbaar.

Wilt u als creatieveling of Moby fan de tientallen muzieknummers beluisteren of downloaden dan kunt u zich registeren om toegang te krijgen tot de bibliotheek.


Bron : Blog Openbare Bibliotheek Kortrijk van vrijdag 15 februari 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris