22 februari 2008

De bibliotheken in Zuid- en Noord-Holland lanceren vanaf 11 februari een vernieuwde website voor hun vragendienst al@din. Ook de inwoners van Schiedam en Vlaardingen kunnen via de website www.vraag-aladin.nl gratis elke denkbare vraag stellen aan de bibliothecarissen.

Voor de beide Waterweg-steden staat een team van acht medewerkers klaar om binnen 24 uur antwoord te geven. Mocht de vraag niet vlot kunnen worden beantwoord, dan spelen de lokale bieb-medewerkers m door naar een landelijk team van specialisten. Die zorgen binnen vier dagen voor het juiste antwoord.Het doel van de provinciale campagne is om hernieuwde aandacht te geven aan de vragendienst van de bibliotheek. De website is overzichtelijker geworden en is weer helemaal bij de tijd. Een netwerk van bibliothecarissen draagt zorg voor de vraagbeantwoording. Zij zitten klaar om vragen te beantwoorden op allerlei gebied zoals wetenschap, literatuur, muziek en kunst.

De vragendienst is uniek omdat vragenstellers een persoonlijk antwoord krijgen op een door hen gestelde vraag. Daarnaast wordt al@din gratis aangeboden en is voor iedereen toegankelijk. De inwoners zullen al@din tegenkomen op de postercampagne in de bibliotheek en via advertenties op internet. De campagne wordt gefinancierd door de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Vanaf 11 februari wordt de nieuwe website gelanceerd. Het is niet nodig lid te zijn van de bibliotheek.

Bron : Nieuwsbank van 11 februari 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris