30 januari 2008

De openbare bibliotheken in Nederland krijgen binnenkort de mogelijkheid om uit de eigen collectie digitale boeken en luisterboeken online uit te lenen. De dienstverlenende organisatie NBD/Biblion start daarvoor met een proef.

nbd biblionBinnen enkele maanden wil NBD/Biblion een website openen voor het uitlenen van ebooks en digitale luisterboeken, bericht de Volkskrant. Bibliotheekleden kunnen in eerste instantie digitale werken van vier tot vijf bibliotheken downloaden, maar in het tweede kwartaal van dit jaar moeten alle openbare bibliotheken de website kunnen inschakelen bij de elektronische uitleen.

De hoeveelheid beschikbare ebooks is niet eindeloos; het aantal te lenen titels is evenredig aan het aantal licenties waarover de betreffende bibliotheek beschikt. Bij het begin van de proef zal de collectie enkele honderden Nederlandstalige werken en luisterboeken beslaan. Naar verwachting zal het aantal beschikbare titels elk jaar met honderden groeien. Daarnaast stelt NBD/Biblion ook een groot aantal Engelstalige boeken waarvan het auteursrecht is verlopen vrijelijk beschikbaar.

Bron : Tweakers van 12 januari 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris