31 juli 2013


Het concept van 'print on demand' bestaat al enige tijd, maar was vooral gefocust op boeken. Daar brengen Ricoh en het Zweedse Meganews verandering in door kiosken te ontwerpen die binnen de twee minuten een vers exemplaar van je krant of tijdschrift kunnen afdrukken.

Door je keuze uit tweehonderd titels aan een toestel met aanraakscherm en internettoegang kenbaar te maken. Dat je na de transactie met je kredietkaart kan betalen. Hetgeen momenteel uitgeprobeerd kan worden in het 'MOOD shopping center' te Stockholm. Om stelselmatig uit te breiden naar hotels, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen.

Uit onderzoek van het Innventia instituut blijkt dat er door de wijziging in productie en verspreiding 60% minder fossiele gassen zouden worden uitgestoten. Maar het vermijd ook dat 40% van de traditioneel gedrukte en onverkochte gebleven kranten moeten worden opgehaald om gerecycleerd te worden.

Naast de ecologische redenen verhoogt het ook de klantvriendelijk daar je op die manier niet meer met uitverkochte oplages te maken krijgt en kranten met lagere oplages op meer plaatsen vlotter verkrijgbaar worden. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris