02 juni 2013


"Saturday Morning in Front of La Salle De Justice" van Rey Taira is een van de werken uit de "Arch Nemesis art show" in de "Hero Complex Gallery". Dat een eigen versie weergeeft van “Un dimanche après-midi à l'Île de la Grande Jatte” door de Franse schilder Georges Seurat.

Een werk waar de schilder twee jaar (1884-1886) aan gewerkt heeft. Dat naast een mooi voorbeeld van pointilisme ook tot zijn bekendste werken behoord.Mede door zijn grote aandacht voor het landschap, kleur, licht en vormen.


Het eiland, in de Seine, van "La Grande Jatte" zelf bevond zich destijds aan de poorten van Parijs. Dat gebruikt werd als toevluchtsoord ver van het centrum. Dat tevens fungeerde als een plaats waar de burgerij aan prostitues kon komen. Iets waar naar verwezen wordt door een aap aan een leiband en een andere met een rare hengel.Terwijl de minder begoede klasse aan de overkant van de stroom te zien is in "Une Baignade, Asnières". Een werk dat hij kort voor 1884 maakte en als een spiegel ging fungeren voor “Un dimanche après-midi à l'Île de la Grande Jatte”. Dat in Rey Taira haar herwerking "Sunday Evening by the Legion of Doom" heet. (via, met)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris