30 juni 2013

Enkele maanden geleden liet Google weten dat ze hun RSS Reader gingen sluiten. Sindsdien hebben tal van andere diensten zich, in sneltempo, proberen te profileren als opvolger. Naast de eerder vermelde diensten heeft ook Digg zijn hoed in de race geworpen. Met een lezer die, net als The Old Reader, erg op het originele lijkt.

Maar wellicht te laat komt om Feedly aan het hoofd van de mogelijke alternatieven lijst te bedreigen. Daar die dienst vanaf het begin de naadloze overgang aan de hand van je Google Reader profiel toeliet. Om steeds verder te verbeteren zodat je de dienst nu volledig naar je smaak, en zonder bijkomende software kan aanpassen in de cloud.

Ook Facebook zou plannen hebben om iets in deze richting te ontwikkelen. Al zou het om een andere manier dan via RSS gaan waarmee het nieuws kan gelezen worden. Een evolutie dat Google met haar technologie om nieuws te vergaren voor Google News ook had kunnen bedenken. Om zo de overgang voor de gebruikers van haar Reader dienst pijnlozer te laten gebeuren.

Hoe dan ook is het aangeraden om ten laatste vandaag een keuze te maken. Zodat de transitie, die je soms rechtstreeks op basis van je Google Reader account kan laten uitvoeren of aan de hand van je feed overzicht. Dat je als opml bestand uit Google Takeout kan halen. Mogelijke bijkomende bestemmingen zijn ondermeer : Readly (userscript voor Feedly) Brief (Firefox addon), RSSowl (software), Zite (iPad app) en News Bento (Windowss 8 metro interface). (met)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris